Lounaan merkitys on keskeinen kaikille ikäryhmille. Ravitseva lämmin ateria auttaa jaksamaan niin työikäisiä kuin senioreita.
Kokkolassa toimiva Herkkuhetki Kentala tunnetaan reilusta ja maittavasta kotiruuastaan.
Koronakriisi ja sen myötä tehdyt rajoitukset ovat kuitenkin kolhaisseet ravintoloita pahasti, ja tuntuneet myös Herkkuhetki Kentalan asiakasmäärissä.
Myös häiden, merkkipäivien ja muistotilaisuuksien järjestäminen jäi pahimpaan aikaan lähes täysin pois.
Pelastukseksi tilanteessa koitui ravintolan oma tilausruokapalvelu, jonka avulla asiakkaat ovat voineet saada maittavaa ruokaa kotiovelle ja suoraan yritykseen.Kaikkiaan ravintolassa valmistetaan tätä nykyä päivittäin noin 150 annosta, joita menee yksityisille ihmisille, mutta myös yritysten ja julkisen puolen asiakkaille.
Kunnon raaka-aineet ja oikeat reseptit Maittavan ruuan salaisuus on ravintoloitsija Orvokki Kentalan mukaan hyvä reseptiikka sekä kunnolliset raaka-aineet. Pääsääntöisesti kaikki tehdään alusta asti itse.
Myös keittoihin laitetaan aina vähän voita.
Esimerkiksi lihakeitto tehdään pitkän kaavan mukaan edelleen omalla reseptillä.
Lihat paistetaan edellispäivänä, ja aamulla niistä poistetaan eläinrasva, jonka jälkeen keitto laitetaan kiehumaan ja maustetaan sopivasti. Kun se on lähes valmis, lisätään vielä passelisti voita, mikä kruunaa lopputuloksen.
Ikäihmisille Herkkuhetki Kentala valmistaa päivittäin 70 annosta kotiin kuljetettuina. Kyse on yksityisistä asiakkaista, joista osalla on edunvalvoja.
Koronakriisin aikana kotiin kuljetetun ruuan merkitys on vain korostunut senioreiden parissa. Ateria on monelle päivän kohokohta, ja tuo tervetullutta rytmiä arkeen.
Asiakkaat saavat jo edellisviikolla ruokalistan, josta he voivat valita mieluisat ateriat kunkin päivän kolmesta eri vaihtoehdosta.
Osalla heistä käy myös kodinhoitaja, jonka kanssa voi täyttää tilauksen. Orvokki huolehtii vielä lopuksi, että jokaisen ruokalistassa on varmasti riittävästi vaihtelua.
Osaavan henkilökunnan merkitys
Lounaan valmistaminen ja toimittaminen näin monelle erilaiselle asiakasryhmälle on mahdollista loistavien työntekijöiden avustuksella.
Orvokin työparina on pitkäaikainen työntekijä, Seija, joka on kokenut alan ammattilainen ja palvellut talossa jo 30 vuotta.
Orvokki haluaa kannustaa myös nuorta polvea alalle. Vuosien varrella ravintola on tarjonnut ponnahduspaikan monille opiskelijoille. Osa heistä on jäänyt pidempäänkin, kunnes he ovat suuntautuneet jatko-opintojen pariin. Tällä hetkellä Orvokilla on harjoittelussa kaksi myanmarilaista nuorta naista, joista toinen on ollut talossa aiemminkin.
Tilausruokaa toimitetaan myös päiväkotiin ja poliisilaitokselle, joista jälkimmäiseen menee aamupalan lisäksi lounas ja päivällinen. Lisäksi asiakaskuntaan kuuluu joitakin yksittäisiä yrityksiä kuten autohuoltofirmoja.
Viikon vilkkain päivä on perjantai, jolloin lounaita menee reilut 200 annosta ikäihmisten tilatessa ruokaa myös viikonlopuksi. Pihvipäivänä perjantai on muutenkin vilkkaampi.
Keskiviikkoisin tarjoillaan jauhelihapihvejä, jotka maistuvat asiakkaille hyvin.
– Myös broileri- ja lohiruuat ovat mieluisia, samoin kuin kermainen lohikeitto. Siihen kun laittaa vielä lopuksi pienen voinokareen, niin kyllä maistuu hyvältä, Orvokki huomauttaa.
Omat kuljettajat varmistavat jouhevan palvelun
Kotiinkuljetukset 040 5895539